-string(0) "" -

BIST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ENDEKSİ’NDEYİZ

07.07.2023
 BIST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ENDEKSİ’NDEYİZ

Türkiye’nin yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji olarak, uluslararası sürdürülebilirlik performanslarının değerlendirildiği BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde işlem görmeye başladık.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UNGC) katılımcısı ve Bilim Temelli Hedefler İnisiyatifi’nin (Science-Based Targets initiative, SBTi) imzacısı olarak, tüm yatırım ve faaliyetlerimizde sürdürülebilirliği gözetiyoruz. Bu alanda gösterdiğimiz başarılı performans ile de BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil olduk. 

BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer almasının şirketin sürdürülebilirlik alanındaki liderliğini ve taahhütlerini bir kez daha kanıtlar nitelikte olduğuna işaret eden Genel Müdürümüz Ömer Fatih Keha, 4 yıldır titizlikle ve şeffaflıkla sürdürülebilirlik raporlarını yayınladığımıza dikkat çekerek; “Global Report Initiative (GRI) onaylı raporlamalarımız sayesinde, uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s / Vigeo Eiris’in dünya çapında yaptığı ESG derecelendirmesinde ‘A1 İleri Düzey’ derecesini aldık. Aldığımız derece ile Türkiye’de lider ve dünyada ise gelişmekte olan pazarlarda birinci şirket olduk. CDP 2022’de İklim değişikliği ve Su Güvenliği Programlarında, aldığımız ‘A Liderlik’ derecesi ile Türkiye’de enerji sektörü içerisinde küresel liderler arasına giren tek şirket olma başarısını gösterdik.

Tüm bu başarılarımızın yanında, kurulu gücümüzü iki katına çıkarma hedefimiz doğrultusunda yenilenebilir enerji üretiminde yatırımlarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Uşak’ta, Türkiye’nin en büyük hibrit güneş enerji santralini devreye aldık, rüzgâr enerjisinde kapasite artışı çalışmalarımızı sürdürerek 9 yeni türbinimiz ile üretime başladık. Ayrıca çok önemli odak noktalarımızdan biri olan enerji üretiminde verimlilik çalışmalarımız kapsamında, Türkiye’nin 4 farklı bölgesinde yer alan tüm santrallerimizde emreamadelik oranlarımızı yüzde 99,6 gibi başarılı bir orana çıkardık. Bu çalışmalarımızın neticesinde BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yerimizi almaktan dolayı gururluyuz. Yeni yatırımlarımızla ülkemizin enerji arzına katkı sağlamaya ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarımızı daha ileriye taşımaya devam edeceğiz” dedi.