-string(0) "" -

Aydem Yenilenebilir Enerji, Rüzgar Enerjisinde Büyümesini Sürdürüyor

11.04.2022
Aydem Yenilenebilir Enerji, Rüzgar Enerjisinde Büyümesini Sürdürüyor

Yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten Türkiye’nin en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, Uşak Rüzgar Enerji Santrali kapasite artış projesi kapsamında 102 MW’lık türbin satın alım sözleşmesine imza attı.

Genel Müdürümüz Ömer Fatih Keha, RES Yatırımları Proje Müdürümüz Özkan Ulu ve Goldwind International Renewable Energy Limited yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen online imza töreninde, her biri 6 MW kurulu güce sahip toplam 17 adet rüzgar türbini satın alımına ve 10 yıllık işletme bakım sözleşmesine imza atıldı. 

Aydem Yenilenebilir Enerji’nin 2022 yılı yatırımları kapsamında hibrit ve kapasite artışları ile büyümesini sürdüreceğini belirten Genel Müdür Ömer Fatih Keha, “Yapılan anlaşma; 1.020 MW olan toplam kurulu gücümüze, yüzde 10’luk artış sağlaması bakımından çok önemli. Uşak RES’te  gerçekleşecek yatırım ile yıllık 286 GWh enerji üretim kapasitesine ulaşacak rüzgar santralimiz, yaklaşık 156 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak. Kısa zamanda teslimatları yapılacak türbinleri, 2023 yılı ilk çeyreğinde enerji üretimimize dahil etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Uşak Rüzgar Enerji Santrali’nin mevcut kurulu gücünün 61,5 MW olduğunu belirten Ömer Fatih Keha, “Gerçekleştirilecek 102 MW’lık yatırım sonrası Uşak Rüzgar Enerji Santrali toplam 163,5 MW’lık kurulu güce ulaşacak; ülkemiz temiz enerji dönüşümüne katkı sağlayacak” diye konuştu.

Uşak’ta 2022’de gerçekleştirilecek yatırımlar kapsamında rüzgar kapasite artışının yanı sıra hibrit güneş enerji santrali projelerinin de hayata geçirileceğini işaret eden Keha, “Yatırım planları kapsamında 80 MW’ı bu yılın ilk yarısı sonunda olmak üzere, 100 MW hibrit güneş enerji santrali yatırımımız da devam ediyor. İlerleyen zamanlarda Uşak RES ve diğer rüzgar santrallerimiz için de kapasite artışları dahilinde yenilenebilir enerji yatırımlarımız devam edecek. Hayata geçireceğimiz yatırımlarımızla yenilenebilir enerjide Türkiye’de öncü ve en büyük şirket olmayı sürdüreceğiz” dedi.