-string(0) "" -

Akköprü HES’i, portföyümüze kattık

24.09.2021
Akköprü HES’i, portföyümüze kattık

Aydem Yenilenebilir Enerji olarak, Özelleştirme İdaresi Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihalede,  605 milyon Türk Lirası ile en yüksek teklifi vererek Akköprü Hidroelektrik Santrali’ni bünyemize kattık. Bu atılımla birlikte santral sayımızı 26’ya çıkartarak kurulu gücümüzü 1.020 MW’tan 1.135 MW’a yükselttik.

Aydem Yenilenebilir Enerji, portföyünü geliştirerek kurulu gücümüzü artırmaya devam ediyor. 23 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilen Akköprü HES’in özelleştirilmesi ihalesini, 605 milyon TL’lik en yüksek teklifle kazandık. Böylece yenilenebilir enerjideki toplam kurulu gücümüzü 1.020 MW'tan 1.135 MW'a çıkaracak; %11’lik bir büyüme elde edeceğiz.
 
Gelişmeyle ilgili açıklama yapan ve portföyümüzü beş yılda iki katına çıkarmayı hedefimize değinen Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanımız Ceyhan Saldanlı, “Akköprü HES’in alımı, 5 yıl içerisinde portföyümüzün gücünü iki katına çıkararak 2 bin MW seviyelerine ulaşma hedefimiz açısından çok önemli bir adım. Bu yatırım iştahıyla, yenilenebilir enerjiyi her zaman olduğu gibi odağımıza alarak portföyümüzü geliştirecek fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Akköprü Hidroelektrik Santrali

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yer alan Dalaman Çayı üzerinde 115 MW kurulu güce sahip olan Akköprü HES, yıllık 343 GWh üretim kapasitesi ile 187 bin konutun yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Aydem Yenilenebilir Enerji, gerçekleştirilen özelleştirme ile birlikte bölgedeki 7’nci, hidroelektrik portföyünde ise 21’inci hidroelektrik santrali olan Akköprü HES’i 49 yıllığına işletecek.