-string(0) "" -

İlk SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Notumuz, 10 üzerinden 9,48!

21.04.2022
İlk SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Notumuz, 10 üzerinden 9,48!

Şirketimizin Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu yayınlandı. Yayınlanan raporda ilk Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Notumuz, 10 tam puan üzerinden 9,48 olarak açıklandı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan "Kurumsal Yönetim İlkeleri"ne uyum seviyesini derecelendirmek üzere, SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri (SAHA Rating) tarafından hazırlanan derecelendirme raporunda, Aydem Yenilenebilir Enerji şirketimizin Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirme Notu 9,48 olarak belirlendi. Şirketimizin ilk derecelendirmesinde, SPK tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine büyük ölçüde uyum sağlandığı ortaya koyuldu. Alınan bu skor ile şirketimiz, Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksi (XKURY)’ne de dahil oldu.

SAHA Rating’in 100'er tam puan üzerinden değerlendirdiği başlıklar bazında derecelendirmenin sonuçlarına bakıldığında ise Pay Sahipleri bölümünde 91,60 puan elde eden şirketimiz; Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık bölümünde 98,76 puan, Menfaat Sahipleri bölümünde 99,24 puan, Yönetim Kurulu’nda ise 92,23 puan alarak önemli bir başarı gösterdi.

SPK tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine büyük ölçüde uyum sağladığı vurgulanan raporda Aydem Yenilenebilir Enerji’de kamuyu aydınlatma faaliyetleri ve şeffaflığın üst düzeyde olduğu, pay ve menfaat sahiplerinin haklarının adil şekilde gözetildiği ve yönetim kurulunun yapısı ve çalışma koşullarının kurumsal yönetim ilkeleriyle uyumlu olduğu ifade edildi.

Aydem Yenilenebilir Enerji’nin kurumsal yönetimde odağına aldığı inovatif uygulamalar ve titizlikle gerçekleştirdiği projelerle her geçen gün üstüne koyarak gelişimini sürdürdüğünü belirten Genel Müdürümüz Ömer Fatih Keha, “Şirketimizin ilk değerlendirmesinde 9,48 gibi yüksek puan elde ederek Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksi’ne dahil edilmemiz, kurumsal yönetim uygulamaları alanında bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmalarımızın önemli bir yansımasıdır. Dijital dönüşümümüz ile birlikte insan kaynaklarında gerçekleştirmeye devam edeceğimiz yenilikçi uygulamalarımızı ve sürdürülebilirlik alanında hayata geçireceğimiz projelerimizi titizlikle yürütmeye özen göstereceğiz. Her zaman değer verdiğimiz çalışanlarımızın emekleri ve katkılarıyla kurumsal yönetim uygulamalarında gelişimimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu başarının sahibi olan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.