-string(0) "" -

IEEE PAU 7 Enerji Paneli’ne Katıldık

08.04.2022
IEEE PAU 7 Enerji Paneli’ne Katıldık

Aydem Yenilenebilir Enerji olarak, Pamukkale Üniversitesi IEEE’nin düzenlediği 7 Enerji Paneli’nde yerimizi aldık.

Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Genel Müdürümüz Ömer Fatih Keha, Bakım ve Proje Direktörümüz Hüseyin Günlü, HES İşletmeler ve GES Yatırımları Projeler Müdürümüz Ömer Muhsin Çandar katıldı.

 “Yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik” oturumunda sunumunu gerçekleştiren Ömer Fatih Keha, “Son dönemde dünyada yaşanan her kriz, yenilenebilir enerji sektörünün karşısına fırsat olarak çıktı. Öyle ki pandemide iklim krizinin öneminin arttığını ve sürdürülebilir bir dünya için geleceğin enerjisinin yenilenebilir enerji olduğunu gördük. Biz de ülkemizde bu alanda öncü şirketlerden olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Yenilenebilir enerjide verimlilik” oturumunda sunumunu gerçekleştiren Ömer Muhsin Çandar, “Enerjide verimliliğin sağlanabilmesi için santrallerin yapımından çalışmasına ve sonraki aşamalarına kadar her alanda yürütülen projelerin titizlikle hazırlanması ve uygulanması gerekir. Aydem Yenilenebilir Enerji olarak kaynaklarımızın tamamını daha verimli kullanmak amacıyla birçok inovasyon ve AR-GE projesini hayata geçirerek toplam 21.115 MWh/yıl miktar üretim artışı sağladık. Önümüzdeki dönemlerde yapacağımız tüm yatırımlarda da verimlilik odaklı projelerimiz yer alacak” diye konuştu.

“Yenilenebilir enerji santrallerinde bakım ve onarım” oturumunda sunumunu gerçekleştiren Hüseyin Günlü ise; “Yenilenebilir enerji santrallerinde zamanında yapılan planlı bakım çalışmaları sayesinde emreamedelik artar ve santrallerin ömrü uzar. Bakım ve onarım alanında yapılan dijitalleşme çalışmaları da arızanın önceden tespit edilebilmesini sağlayarak verimlilik artışına destek olur. Verimlilik ve zaman açısından şirketler kullanabilecekleri modern dijital sistemleri entegre etmelidir. Bu sektörde çalışmak isteyen üniversitelerin ilgili alanlarından mezun olacak öğrenciler de mutlaka bu dijital sistemlere ait programları öğrenerek kendilerini geliştirmelidir” dedi.