-string(0) "" -

“Odağımız Sürdürülebilirlik Zirvesi”nde Sürdürülebilirlik Yolculuğumuzu Anlattık

30.11.2021
“Odağımız Sürdürülebilirlik Zirvesi”nde Sürdürülebilirlik Yolculuğumuzu Anlattık

DESİAD (Denizli Sanayici ve İş İnsanları Derneği), KalDer (Türkiye Kalite Derneği) İzmir Şubesi iş birliğinde ve Aydem Yenilenebilir Enerji resmi sponsorluğunda gerçekleşen “Odağımız Sürdürülebilirlik Zirvesi”ndeydik.

DESİAD (Denizli Sanayici ve İş İnsanları Derneği), KalDer (Türkiye Kalite Derneği) İzmir Şubesi iş birliğinde ve Aydem Yenilenebilir Enerji resmi sponsorluğunda gerçekleşen “Odağımız Sürdürülebilirlik Zirvesi”nde şirketlerin sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetleri ele alındı.

Zirvede “Yarını Birlikte Kurgulayalım” panelinde konuşmacı olarak yer alan Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürümüz Ömer Fatih Keha, zirveye katılan sanayici ve iş insanlarına Aydem Yenilenebilir Enerji’nin sürdürülebilirlik yolculuğunu aktardı.Sürdürülebilirliğin gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak adına zorunlu olduğunu ifade eden Ömer Fatih Keha, “Türkiye’nin öncü yenilenebilir enerji şirketi olarak, küresel standartların gerekliliklerini, doğal kaynakların, çevrenin ve gelecek nesillerin ihtiyaçlarının sürdürülebilirliğini gözeten bir yaklaşım benimsedik” dedi.

Keha: “Güçlü sürdürebilirlik ve ESG politikamızın etkisini Eurobond ihracımızda deneyimledik”

Sürdürülebilirlik misyonunu benimsemenin şirketlere önemli artılar katacağını ifade eden Keha, “Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşmesi (UNGC) imzacısı olarak sürdürülebilirlik yolculuğumuza çıktık; şu anda Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşmesi’nin katılımcısıyız. Moody’s/ Vigeo Eiris tarafından yapılan Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) performans sıralamasında, bu yıl da elektrik sektöründe Türkiye lideri olduk ve “Gelişmekte Olan Pazarlar” dünya sıralamasında da birinciliği elde ettik. Güçlü sürdürebilirlik ve ESG politikamızın etkisini Eurobond ihracımızda deneyimledik. Türkiye'de ilk seferde ve tek kalemde yapılmış en yüksek tutarlı yeşil tahvil ihracını gerçekleştirdik. Aynı zamanda CEEMEA (Orta&Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi’nde bir yenilenebilir enerji şirketinin gerçekleştirdiği en büyük işleme imza attık” diye konuştu.

Zirvenin sonunda KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar, Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürümüz Ömer Fatih Keha’ya teşekkür belgesi takdim etti.