-string(0) "" -

Yönetim Kurulu Başkanımız İdris Küpeli, Bloomberg HT’de Piyasa Hattı Programı’na konuk oldu

28.07.2021
Yönetim Kurulu Başkanımız İdris Küpeli, Bloomberg HT’de Piyasa Hattı Programı’na konuk oldu

Aydem Enerji CEO’su ve Aydem Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Başkanımız İdris Küpeli, 28 Temmuz Çarşamba günü Bloomberg HT’de Güzem Yılmaz tarafından sunulan Piyasa Hattı Programı’na konuk oldu.
 
Aydem Yenilenebilir Enerji’nin gerçekleştirdiği ve Türkiye'de ilk seferde, tek kalemde yapılmış en yüksek tutarlı tahvil ihracı olma özelliği taşıyan Eurobond tahvili işlemine ilişkin konuşan Küpeli, “Ağırlıklı olarak ABD ve İngiltere olmak üzere 130’dan fazla yatırımcının katılımıyla başarıyla gerçekleşen ihracımızda 1,6 milyar dolar tutarında talep topladık. İhraç edilecek tahvillerin nominal değeri 750 milyon dolar ve vadesi 5,5 yıl olarak belirlendi. Tahviller, 3,5 yıl anapara geri ödemesiz, yüzde 7,75 faiz oranıyla ihraç edilecek. Türkiye’deki şu ana kadar yapılan en büyük yeşil ihraç olan bu işlem, aynı zamanda CEEMEA (Orta&Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi’nde bir yenilenebilir enerji şirketinin gerçekleştirdiği en büyük işlem. Yatırımcılarımız arasında %10’luk pay ile EBRD de bulunuyor. Yatırımcılarımızın %96’sı uzun dönemli fonlardan oluşuyor. Bu da ihracın sonraki dönemdeki performansını olumlu etkileyecek. Çok mutluyuz.
 
Tahvilden elde edilen gelirle ilgili planlarını da aktaran Küpeli, “Elde edilecek gelirle şirketimizin borçlarının tamamını kapatacağız. Kalanıyla da amacımız önümüzdeki 3 yıl içerisinde 1.000 MW üzerinde olan gücümüzü iki katına organik olarak çıkartıp yolumuza devam etmek. Bu sene sonuna kadar 240 MW’lık güneş santrali kuracağız. 2022 sonuna kadar da toplamda 695 MW artışla kapasitemizi %70 artıracağız. 2022 sonuna kadar 1.700 MW kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz. Bu hibrit yatırımlarla da kuraklık dönemlerindeki sorunların önüne geçeceğiz.” dedi.
 
Programın tamamını izlemek için tıklayın.